Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم کاشان و اران و بیدگل گفت:با بهره برداری از رصدخانه ملی ایران در ارتفاعات کامو و پارک نجوم در نیاسر ، کاشان به قطب گردشگری نجوم در آسیا تبدیل خواهد شد. ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸ استانها کاشان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان ، دکتر سیدجواد ساداتی نژاد که صبح چهارشنبه 18 مهر میهمان برنامه تلویزیونی حالاخورشید شبکه سه سیما بود در گفتگویی کوتاه با مجری این برنامه با بیان اینکه رقابت در صنعت گردشگری به دلیل تاثیر این صنعت در اقتصاد و اشتغال ، امروز در بین کشورهای جهان ، زیاد شده است اظهار داشت :  حوزه گردشگری کاشان به سبب وجود جاذبه های تاریخی و طبیعی زیاد در این منطقه از سالها پیش رونق گرفته و نیاز است از آسمان شب این منطقه نیز به عنوان یک فرصت گردشگری دیگر ، استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی آسمان پرستاره شب های کاشان را  از مواهب و ثروتهای الهی مردم این منطقه دانست و  افزود: باید از این ثروت خدادادی برای رونق اقتصادی و اشتغال جوانان بهره برد.   


نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل با اشاره به مراحل تعیین مکان رصدخانه ملی ایران در سالهای گذشته گفت : در سالهای گذشته به مدت 5 سال 300 نقطه کشور برای احداث رصدخانه ملی بررسی شد تا اینکه پژوهشگاه دانشهای بنیادی پس از بررسی های فراوان و گزینش 32 نقطه از 300 نقطه ، آسمان شب نیاسر و کامو در شهرستان کاشان را بهتر از مناطق دیگر تشخیص داد و در نهایت ارتفاعات گرگش کامو را بهترین مکان برای احداث رصدخانه ملی انتخاب کرد.  


ساداتی نژاد اعلام کرد : رصدخانه ملی ایران یکی از 20 رصدخانه حرفه ای جهان است که تا سال 1400 به بهره برداری خواهد رسید. 
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد : گردشگری نجوم قبلا در بطن گردشگری علمی بود اما نزدیک به 13 سال است که گردشگری نجوم و فضاپایه به عنوان یکی از شاخه های مستقل گردشگری در جهان شناخته می شود و شیلی امروز یکی از قطب های گردشگری نجوم در جهان است . 


وی افزود : شیلی با زوایه دید 5 دهم بهترین نقطه جهان برای گردشگری نجوم و فضاپایه و رصد ستارگان است و کاشان هم با زوایه دید 6 تا 7 دهم ، شرایط بسیار نزدیکی به شیلی دارد.


دکتر سید جواد ساداتی نژاد گفت : بر همین اساس سازمان فضایی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر درتحقیقات مکان یابی و امکان سنجی خود ، نیاسر کاشان را به عنوان شهر نجوم و اکتشافات فضایی در کشور انتخاب کرد .


وی افزود :  4 تا 10 اکتبر (13 تا 19 مهر) به عنوان هفته ی جهانی فضا گرامی داشته می شود و امسال برای اولین بار سازمان فضایی ایران بزرگداشت این هفته را در خارج از تهران و در همایشی در نیاسر کاشان و کاروانسرای مرنجاب آران و بیدگل برگزار کرد و وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس محترم سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میهمانان ویژه این همایش بودند و این بیانگر اهمیت و توجه دولت برای تحقق ایده شهر نجوم و  صنعت گردشگری نجوم و فضاپایه در این منطقه است.    

  
نماینده مردم کاشان و آران وبیدگل گفت : در توافقی که در این همایش انجام شد قرار است اولین ‍پارک نجوم و گردشگری فضاپایه کشور در نیاسر کاشان ساخته شود و هم اکنون سازمان فضایی مطالعات طراحی پارک نجوم را آغاز کرده و انشاءالله بخش خصوصی با کمک دولت در دهه فجر امسال ساخت آن را آغاز می کند و  روند اجرای آن هم دو سال زمان خواهد برد.


ساداتی نژاد با اشاره به جاده حرم تا حرم به عنوان طرح دیگر حوزه گردشگری در کنار پارک نجوم نیاسر گفت : این جاده زیارتگاه امامزاده علی بن محمد باقر (ع) در مشهد اردهال را به مسجد مقدس جمکران و حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قم وصل و مسیر فعلی را کوتاهتر می کند. 
وی افزود : با بهره برداری از این جاده ، گردشگران مذهبی که از قم برای زیارت امامزاده علی بن باقر (ع) رهسپار کاشان خواهند شد یا گردشگران تاریخی و طبیعی که به کاشان سفر خواهند کرد خواهند توانست با گشت شبانه در پارک نجوم نیاسر و نگاه به آسمان صاف و شفاف این منطقه ، آرامش شب و  رصد ستارگان و اجرام آسمانی را تجربه کنند. 


نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل  ، کاروانسرای تاریخی مرنجاب در دل کویر و در شهرستان آران و بیدگل را به عنوان یکی دیگر از مکان های گردشگری برای تجربه و حس آرامش شبهای کویر در این منطقه معرفی و ابراز امیدواری کرد:  گردشگران به ویژه جوانان و نوجوانان علاقمند به نجوم و منجمان آماتور هر چه زودتر از موقعیت ویژه ‍پارک نجوم نیاسر هم بهره مند شوند. 
دکتر ساداتی نژاد ، کاشان را خاستگاه غیاث الدین جمشید کاشانی منجم و ریاضیدان بزرگ جهان دانست و گفت : او  صدها سال پیش به موقعیت ویژه کاشان در بحث نجوم صحه گذاشت ، این موقعیت همچنان پابرجاست و  در سالهای آینده با بهره برداری از رصدخانه ملی ایران در ارتفاعات کامو  و پارک نجوم در نیاسر ، شکوه نجوم دوباره به شهرستان کاشان برخواهد گشت و  کاشان به قطب گردشگری نجوم در کشور و قاره آسیا تبدیل خواهد شد . 

انتهای پیام/

R7845/P4001/S6,1369/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند